Акценти

Покана за Обществени обсъждания - “НОВ ЦЕНТЪР НА к.к. БОРОВЕЦ”

публикувана на 24.06.2016 от ARHITEKTURA.BG

Във връзка с предстоящия Международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова централна градска част на к.к. Боровец, Община Самоков, с подкрепата на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България, отправя покана към всички заинтересовани от бъдещето на територията страни - граждани, бизнеси, посетители и туристи, обществени и професионални организации, организации и професионалисти по опазване на културното наследство, природозащитни и други неправителствени организации, да вземат участие в предстоящите обществени обсъждания на възможното бъдеще на к.к. Боровец и в частност - на местността “Златният триъгълник” в курорта.

Обсъжданията ще се проведат:

-    на 29 юни 2016г., сряда, от 17:00 в залата на Читалище-паметник "Отец Паисий-1859", площад "Захари Зограф" 1 в Самоков;

-    на 7 юли 2016г., четвъртък, от 18:00 в Зала 2 на Централен дом на архитекта в София, ул.Кракра 11.
Участие ще вземат представители на Община Самоков, както и екипът по проучванията и организацията на конкурса.

В рамките на събитията ще бъде представена концепция за предстоящия конкурс и ще бъде дадена възможност на всички заинтересовани страни да изкажат своите препоръки, мнения и съображения. 

Организаторите отправят покана да се запознаете и попълните Анкетата за обратна връзка, достъпна предварително и на интернет-страницата на конкурса www.borovetscompetition.com.  Анкетата ще може да бъде попълнена и на място по време на предстоящите обсъждания.

За конкурса:

През 2016 година най-старият планински курорт в България - Боровец, отбелязва 120 години от своето основаване. Ролята му на спортен, туристически и конферентен център от международно значение създава необходимостта от обществен градски център, отговарящ на съвременните разбирания за естетически издържана, устойчива, екологична и иновативна среда, привлекателна за местните жители, бизнеса, туристи и посетители.

Ето защо Община Самоков започва работа по организацията на Международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова централна градска част на к.к. Боровец. Целта на конкурса е да се съберат проектни решения и предложения за нова визия на “Златния триъгълник”, включващ територията между ски-пистите, началната станция на кабинковия лифт и основния автомобилен подход към курорта.

Подробности за конкурса може да намерите на уебсайта на конкурса.

тагове

конкурс, Боровец, конферентен център, курорт, Обществено обсъждане,

остави своя коментар

Препоръчано от каталога

търсене


най-четено

Още от блога


абонирай се за бюлетин

анкета

Кои теми и материали от сайта са най-интересни за вас?

Резултати