Градоустройство

Жури и публика избират идеалната баня в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2015

публикувана на 02.02.2016

На 2 февруари от 13 часа стартира гласуването на жури и публика в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2015. В 12-тото издание за интериор на баня се състезават 51 проекта в три категории: „Идеалната баня Tonic II“, „Оптимизираната баня“ и „Иновативната баня“.

повече
 • Жури и публика избират...

 • Официално откриване на...


 • Конкурс за дизайн и реализация на зелен инфопункт на „Нощ/Пловдив“ 2015

  публикувана на 09.07.2015

  Победителят в конкурса ще разполага с бюджет от 10 000 лева за създаването на ключовата локация 0 на „Нощта“

 • Къща в Ботукату / Архитекти FGMF

  публикувана на 03.06.2015

  Резиденцията е проектирана за млада двойка; дизайнът на къщата има за цел да изследва връзката между вътрешни и външни пространства чрез поредица от "сиви" пространства.

 • Предложението на Planning Korea за бъдещето на част от градската среда в Париж

  публикувана на 18.02.2015

  Когато получават запитване от градската управа на Париж за визуализиране на бъдещия изглед на града, Planning Korea се обръщат към неизследвания микробен свят в градските паркове. Наблюденията им ги отвеждат до необикновено предложение: да оформят бъдещият „По-добър Париж” като насипят кухини из градската среда (в този случай между два моста в сърцето на парижката метростанция Porte Maillot) от плаващ, наподобяващ жив организъм комплекс от „пашкули” със смесено предназначение, проектирани да съществуват съвместно с „макро света на изкуствените структури”.

 • Музей на огъня в Жори, Полша / OVO Grabczewscy Architekci

  публикувана на 05.02.2015

  Сградата се състои от три независими стени, които „плуват” една до друга. Композицията, която образуват и формите, покрити с медни плочи, напомнят на танцуващи пламъци. Пространствата между стените са изцяло остъклени, оформяйки входовете към павилиона. Стените са изградени от бетон, обшит от външната страна с мед и оставен без допълнителна обработка от вътрешната. Подът е покрит с черен камък и продължава до външните елементи на павилиона.

 • Визията на Винсент Калебаут за Париж като „умен град” през 2050

  публикувана на 15.01.2015

  С прицел към проблемите на Париж с пренаселеността и с жилищното настаняване, френската фирма „Винсент Калебаут архитекти” е разработила предложение за множество високоетажни сгради с позитивна енергийна производителност (BEPOS). Състоящ се от осем мултифункционални структури, разпопложени в различни райони на Париж, планът се стреми да адресира основни проблеми с устойчивостта, засягащи всеки район, докато едновременно осигурява ключова функционалност за града.

 • Сграда на търговска улица в Токио / KINO Architects

  публикувана на 26.11.2014

  Сграда на търговска улица в централната част на Токио. Трамваят се движи успоредно на нея. Предвид разширяването на пътя от страната на трамвайната линия, много сгради по улицата започват да се обновяват. Сградата по проект на KINO Architects също е една от тях.

 • Музей на повествователното изкуство Лукас

  публикувана на 10.11.2014

  Първите визуализации на музея на повествователното изкуство Лукас (LMNA) в Чикаго, бяха пуснати в медийното пространство. Започнат от филмовия режисьор Джордж Лукас, проектът ще се осъществи във вид на нова, гигантска художествена галерия, която ще бъде издигната в близост до езерото Мичиган, по дизайн на MAD Architects. VOA Associates ще бъдат изпълнители на архитектурния проект, а на Studio Gang е поверен дизайнът на ландшафта. Studio Gang също ще изпълни проекта за дизайн на мост, който ще свързва парцела със Северния остров.

 • Естадио Сан Мамес / ACXT

  публикувана на 23.10.2014

  Атлетик Билбао е един от големите европейски футболни клубове и предишния му стадион, с повече от 100-годишна история, бе един от легендарните футболни терени в света, познат още като „Катедралата” на футбола.

 • Atkins разкрива колосален проект в Малайзия

  публикувана на 23.07.2014

  Atkins разкри подробностите около мащабен проект, който предстои да бъде изграден върху площ от 328,000 кв. м. в Subang, Malaysia. Aerospace City (AAC) представлява цялостна схема за изследване и развитие, с интегрирани офис и жилищни площи, зали и съоръжения за упражняване на различни професионални и научни дейности.

Препоръчано от каталога

търсене


най-четено

категории

Още от блога


абонирай се за бюлетин

анкета

Кои теми и материали от сайта са най-интересни за вас?

Резултати