Обществени сгради

Evergrande Huazhi Plaza / Aedas

публикувана на 21.10.2015

Evergrande Huazhi Plaza e огромен комплекс със смесено предназначение в сърцето на град Чънду, който съдържа офиси, магазини, хотели и апартаменти. Шопинг молът The ONE отвори врати съвсем скоро, а хотелът оперира под бранда на St. Regis. Друга вече функционираща част е офис кулата.

повече
 • Evergrande Huazhi Plaza / Aedas

 • Заха Хадид Архитекти срещат...


 • Dokk1 – най-голямата библиотека в Скандинавия отваря врати в Орхус, Дания

  публикувана на 25.06.2015

  Dokk1 отвори врати на 20 юни и се превърна в най-голямата публична библиотека в цяла Скандинавия. Dokk1 представлява нова генерация от модерни, хибридни библиотеки. Площта и е 30,000 квадратни метра, като сградата е част от нов градски проект, преобразяващ предната част на пристанището в града. Проектът включва нова библиотека, обществен център за граждански услуги, автоматизиран паркинг за 1000 коли и нови площади в близост до пристанището. Бюджетът е над 280 милиона евро, като това е най-големият строителен проект за Община Орхус в цялата история на града.

 • Концептуален проект на 4M Architecture за нов оазис в северен Ирак

  публикувана на 15.06.2015

  BC Prestige представлява трансформация на градската среда посредством смесена смеха, проектирана от 4M Architecture и rrgA. Проектът е предвиден за строителство в град Арбил, Северен Ирак.

 • Dongdaemun Design Plaza посрещна 8.5 млн. посетители през първата си година

  публикувана на 12.05.2015

  Новото чудо проектирано от Заха Хадид и открито през миналата година е най-голямата триизмерна асиметрична структура в света. Dongdaemun Design Plaza (DDP) e новият център за креативен дизайн, построен в центъра на историческия квартал на Сеул, който вече е успял да привлече милиони посетители. Културният център съдържа различни зони с обществено предназначение, включително зали за арт изложби, конферентна зала, музей, лаборатории за дизайн, медия център, стаи за семинари, дизайнерско фоайе. Има и 24-часов базар, чрез който DDP представя голямото разнообразие от изложби и събития, подхранващи културната жизненост на Сеул.

 • Централната Библиотека в Крайстчърч, Нова Зеландия

  публикувана на 04.05.2015

  Новата сграда на Централната библиотека е ключов елемент в плана за възстановяване на града от разрушителните земетресения през 2010 и 2011 година. Планът съдържа рамките за реконструкция на градския център на Крайстчърч, който сериозно пострада от двете земетресения.

 • Milan Expo 2015: Wolfgang Buttress завършват „Виртуалния кошер“

  публикувана на 21.04.2015

  Пулсиращият кошер от Wolfgang Buttress е един от първите павилиони, които ще бъдат завършени за предстоящото събитие Milan Expo 2015.

 • Централата на Korea Gas Corporation, проектирана от SAMOO

  публикувана на 06.04.2015

  Като една от най-известните компании, базирани в Тегу, щаб квартирата на Korea Gas Co. е проектирана с концепция за Еко кораб и излъчва чистота и ефективност. Съобразявайки се с местонахождението на сградата, а то е точно между три хълма, централата на компанията е проектирана така, че да се впише хармонично в природата наоколо.

 • Томас Уонг/Ennead Architects проектират нов планетариум в Шанхай

  публикувана на 18.03.2015

  Ennead Architects спечелиха международния конкурс за дизайн на новият планетариум към шанхайския Музей на науката и технологиите.

 • CREATE / Perkins+Will

  публикувана на 06.03.2015

  Кампусът на Националната изследователска фондация на Сингапур е глобален изследователски университет, състоящ се от три средно високи сгради и една многоетажна кула.

 • Съвременен урбанистичен център по проект на Aedas

  публикувана на 21.01.2015

  Новият проект за комплекс в китайския град Yiwu е събрал на едно място всички аспекти на съвременния начин на живот. Градът е известен с един от най-големите пазари за продажба на едро на стоки за широко потребление в света. Aedas бяха избрани за изработването на дизайна на комплекса ‘Сърцето на Yiwu’, който ще бъде завършен през 2016 г.

Препоръчано от каталога

търсене


най-четено

категории

Още от блога


абонирай се за бюлетин

анкета

Кои теми и материали от сайта са най-интересни за вас?

Резултати