Жилищни сгради

Къща в предградията на Линц

публикувана на 20.04.2016

Къщата се намира в периферията на града, на място с невероятна гледка към Линц.

повече
 • Къща в предградията на Линц

 • Къща на Уайтхол Роуд от Джон...


 • Култивиране на бъдещето

  публикувана на 03.12.2014

  Въпросът за строителството на жилища за пенсионери продължава да се появява неочаквано по време на дискусии в бранша, като тема, която се нуждае от по-добро фокусиране и допълнително развитие предвид факта, че в много от построените с такова предназначение сгради липсва оборудване и съоръжения, необходими за поддържане и стимулиране на ума и тялото, с което биха постигнали оптимална ефективност. Този въпрос е повдиган и преди от Пол Монаган от AHMM и Уолт Милър от JPA.

 • Речен курорт в Тайланд по дизайн на архитектурно студио Agaligo

  публикувана на 14.08.2014

  Ваканционният комплекс X2 River Kwai е разположен на брега на най-хубавата част на река Куай в Тайланд. На фона на импозантния пейзаж от планински вериги и ясно синьо небе, комплексът предлага невероятен изглед към реката. Територията му е заобиколена от оризови полета, захарни плантации, местни храмове и малки селца, оформящи типичната за провинция Канчанабури пасторална картина. Удобствата на комплекса включват ресторант и бистро с външна част, библиотека и басейн тип infinity pool.

 • Проект CJ - жилища с компактни градски жилища

  публикувана на 14.07.2014

  С дизайнът си за жилищен проект CJ5, архитектурното студио Caramel подхваща въпроса за самоподдържащи се компактни жилища от градски тип в околностите на Виена.

 • Зигзагообразни балкони извайват фасадата на жилищен блок на Ragnitzstrasse 36

  публикувана на 01.07.2014

  Балкони, подредени на зиг-заг и обезопасени с парапети от лиственица, оживяват фасадата на жилищен блок в Грац, Австрия. Те са дело на базирания в Грац офис на архитектурната група LOVE Architecture and Urbanism. Проектирани са с идеята да преобразят обикновения изглед на новата жилищна сграда на Ragnitzstrasse 36 в нещо по-забележително.

 • Infiniti pool на покрива на къща сред скалите

  публикувана на 02.06.2014

  Акцентът на тази вкопана къща, проектирана от атинското студио Кois Associated Architects, е басейн тип Infiniti pool, заемащ покрива на сградата.

 • Минималистична къща в подножието на вулкан

  публикувана на 26.05.2014

  Архитектите от Ilya Escario създават къща в подножието на вулкан, разположен на северния бряг на о-в Фуертовентура, Испания.

 • Модернизирана стара къща в югозападна Германия

  публикувана на 23.04.2014

  Немският архитект Бернд Цимерман модернизира стара къща в югозападна Германия, строена през 50-те години на миналия век, като я приспособява за нов дом на семейна двойка. Фасадата претърпява пълна трансформация, превръщайки се в едно голямо огледало.

 • Къща до Амстердам - динамична комбинация от контрасти

  публикувана на 08.04.2014

  Еднофамилната къща на брега на остров близо до Амстердам е динамична комбинация от контрасти – огромните пространства с панорамни гледки към заобикалящата природа са съчетани с усамотени стаи, скрити зад воал от сенници, лъскавите мебели по поръчка изпъкват на фона на суровата бетонна структура, а топло дърво омекотява судената стомана. Сградата по проект на Studioninedots е завършена през януари 2014г. Общата й площ е 379 кв.м.

 • Жилищен небостъргач от кубове и додекаедри

  публикувана на 19.03.2014

  Немското студио Tammo Prinz Architects развива концепция за жилищен небостъргач, изграден от натрупани един върху друг кубове и дванадесетостенници. Проектът е започнат като конкурсно участие за развитие на парцел в Лима, Перу. Архитектите използват комбинация от триизмерни форми, за да изградят една цялостна мозайка.

Препоръчано от каталога

търсене


най-четено

категории

Още от блога


абонирай се за бюлетин

анкета

Кои теми и материали от сайта са най-интересни за вас?

Резултати