Новини

Едно от най-големите световни имена в градското планиране пристига в България

публикувана на 27.09.2016

Форумът на ONE ARCHITECTURE WEEK 2016 ще даде подиум на 16 лектори от 14 държави с лекции в темите “квартална общност”, “нови архетипи”, “политики на промяната” и “образование, анализ и участие”

повече
 • Едно от най-големите световни...

 • ONE ARCHITECTURE WEEK 2016 влиза в...


 • VELUX празнува 75-тата си годишнина със събития по целия свят

  публикувана на 28.04.2016

  Преди 75 години датският инженер Вилум Кан Расмусен имал революционна идея, която щяла да промени начина, по който живеят хората. Днес имаме за даденост обитаването на таванските помещения със скосени покриви, но преди 1941 г. повечето от тези пространства са били напълно необитаеми, поради липса на дневна светлина и свеж въздух.

 • Schmidt Hammer Lassen печелят голям проект в централен Стокхолм

  публикувана на 25.03.2016

  Архитекти Schmidt Hammer Lassen спечелиха международен конкурс в централен Стокхолм с разгърната площ от 43,000м2 - Hasten 21. Планиран в съдружие с Pembroke Real Estate, проектът включва търговски и офис помещения, както и жилищна част. Дизайнът трансформира комплекса в централна артерия със силно визуално присъствие.

 • Schmidt hammer lassen печели международен конкурс за културна зона в Шанхай

  публикувана на 28.01.2016

  Schmidt hammer lassen спечелиха международен конкурс за дизайн на новия културен център в Шанхай, Китай. Проектът познат като „Западен културен дворец“ ще се изгради на локация, станала много популярна сред работническата класа и месните жители след 50-те години на миналия век. Schmidt hammer lassen представиха проект, включващ различни културни сгради – театър, кино, арт и изложбен център, офиси, спортни съоръжения, търговска зона, както и главен транспортен хъб. Всичко това е планирано да заеме 8 хектара от обществения парк.

 • Schmidt hammer lassen печелят конкурса за нов жилищен комплекс в културния център на Орхус

  публикувана на 20.01.2016

  'Valdemars Have' е жилищен комплекс, сгушен сред зеленина и сгради с културна стойност в самия център на Орхус, вторият най-голям град в Дания. Проектът визуализира представата за добра жилищна среда за хора, които искат да са част от града, но и желаещи градът да стане част от техния живот. Сградите са разположени върху наклонен терен на спокойно място, но много близо до всички културни атракции в Орхус.

 • Победителите в конкурса Животворна светлина 2015

  публикувана на 17.12.2015

  Приключи второто издание на конкурса за архитектурни проекти, демонстриращи възможностите при използването на покривни прозорци в България – „Животворна светлина“. Тазгодишната тема на конкурса отново беше „Съчетаване на българската архитектура със световните модерни тенденции“.

 • Започна 12-тото издание на конкурса Ideal Standard баня на годината

  публикувана на 11.11.2015

  Посещение на изложението в Милано, парична награда и други привилегии е голямата награда за носителите на приза „Ideal Standard Баня на годината 2015“ във всяка една категория.

 • Архитектурен фестивал София 2015

  публикувана на 03.09.2015

  Годишно архитектурно събитие на Камарата на Архитектите в България 17 септември – 5 октомври 2015г.

 • Резиденция Orama / Smart Design Studio

  публикувана на 27.07.2015

  Основна цел при трансформацията на Orama, грациозна Викторианска вила в Сидни, е разширение и подчертаване на историческата къща, в съответствие с променените нужди на обитателите ѝ, разказват за Archdaily проектантите Smart Design Studio.

 • Изложба и обсъждане на проектите за Борисовата градина

  публикувана на 20.07.2015

  Направление "Архитектура и градоустройство" на Столична община организира изложба на проектите за концепция за изработване на ПУП за Парк „Борисова градина”. Проектите могат да бъдат разгледани в Централния дом на архитекта на ул. "Кракра"-11, етаж 2 до 24.07.2015г.

Препоръчано от каталога

търсене


най-четено

Още от блога


абонирай се за бюлетин

анкета

Кои теми и материали от сайта са най-интересни за вас?

Резултати